• Baktillbehör
  • Nyheter
  • Bakplåt och formar
  • Dukning och servering
  • Kläder
  • Maskiner och apparater
  • Outlet
  • Kontakta oss direkt

     

    Meddelande

    Jag godkänner att mina uppgifter används för att bli kontaktad.

    Pralin Chilli & Bacon

    Chilikola med baconströssel. Ganska gott faktiskt!

    5 timmar

    Jonas Nilsson

    Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.

    Visa alla Jonas recept

    Ingredienser

    CHILIKOLA

    120g Grädde

    120g Sirap

    120g Socker

    26g Smör

    3g Havssalt

    3st finhackade röda chilifrukter

    1msk finhackad anchochili

     

    BACONSTRÖSSEL

    300g knaperstekt bacon

    300g Cornflakes

     

     

    Gör så här

    CHILIKOLA

    Smält smöret och tillsätt resterande ingredienser.

    Låt koka till 114°C rör under tiden med en slickepott, häll därefter över i en ny kall kastrull.

    Kyl ner till 30°C och fyll pralinerna till toppen.

     

    BACONSTRÖSSEL

    Stek bacon knaprigt och lägg på papper för att suga upp överblivet fett, låt svalna.

    Mixa baconet i robot coupe med cornflakes grovt, ej för länge!

     

    GJUTNING

    Gjut mörk choklad i polykarbonformar, fyll med chilikolan, locka pralinerna.

    Lossa pralinerna från formarna och rulla i mörk choklad och slutligen i

    baconströsslet.

    Fler recept