Havtorn- och saffrans pate de fruit, konfektyrmarmelad
En söt godbit med fruktig smak av havtorn, perfekt till julens gottebord!
cirka 45 minuter
Martin Morand
Martin Morand är Skånepågen med ett öga för det vackra och en förkärlek för desserter som är söta till både form och smak. 2010 blev han världsmästare i Culinary World Cup och 2015 stod han som segrare i Dessertmästarna. Här delar Martin med sig av proffsiga tips, inspirerande bilder och delilkata desserter.
Visa alla Martin receptIngredienser
400 gr havtornspuré
0,25 gr saffran
330 gr socker
30 gr glykos
40 gr socker
10 gr pektin
Gör så här
- Koka upp havtornspurén, socker och glykos
- Blanda socker och pektin och tillsätt i koket
- Koka på låg värme tills smeten nått 107°c
- Häll upp i små halvsfärformar i silikon och låt svalna i rumstemperatur
- När pâte de fruiten blivit hård, tryck ut dem ur formen och vänd runt i strösocker