Produktträffar

Pralin Vinbär & citron

En söt, syrlig och frisk pralin i olika texturer.

5 timmar

Jonas Nilsson

Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.

Visa alla Jonas recept

Ingredienser

VINBÄRS MARSHMALLOWS

270g Strösocker

84g Glykos

176g Svartvinbärspuré

22g Gelatinbla

 

SVARTVINBÄRSKRÄM

130g Svartvinbärspuré

123g Socker

5g Glykos

3,3g Pektin NH SOSA

5g Citronsaft

 

CITRON GANACHE

37g Vispgrädde

37g Citronpuré

16g Glykos

143g Vit choklad

1st Vaniljstång

1 Nypa Havssalt

Gör så här

VINBÄRS MARSHMALLOWS

Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.

Koka socker, 84g glykos och svartvinbärspuré till 110°c.

Tillsätt gelatinblad samt 120g glykos.

Vispa till en styv maräng.

Låt svalna till ca 30 – 35°C och fyll pralinerna direkt, längst ner.

 

SVARTVINBÄRSKRÄM

Blanda socker och pektin.

Koka upp allt utom citronsaft till 103°c.

Tillsätt citronsaft, kyl.

Mixa till en slät smet.

Fyll pralin 1/3.

 

CITRON GANACHE

Smält vit choklad i vattenbad, 45°C.

Koka upp vispgrädde, glykos, vaniljstång och citronpuré med sitt skal.

Låt dra i ca 10 minuter, sila.

Gör en emulsion med choklad i 3 omgångar.

Smaka av med havssalt.

Kör i mixer.

Låt svalna till 30°C fyll resterande pralin.

Fler recept