Rabarberkaka – Enkelt recept
Rabarberkakan är en populär och ljuvlig klassiker. Här är ett underbart recept på en rabarberkaka smaksatt med kardemumma och mandel. Servera gärna tillsammans med vaniljsås, vaniljkräm eller vispgrädde. Mums!
1 timme
Ingredienser
6 portioner
- 250 g rabarber (2-3 stjälkar)
- 3 ägg
- 2 1/4 dl strösocker
- 2 1/4 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 1 1/2 tsk kardemumma
- Cirka 75 g riktigt kallt margarin eller smör (gärna fryst)
- 25 g grovt hackad sötmandel
- 1 msk pärlsocker
Servering:
- vaniljsås
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Börja med rabarbern. Tvätta och skär den i bitar.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp tills att det blir riktigt pösigt. Tillsätt sedan vetemjölet och rör om med en sked.
- Häll smeten i en smord rund sockerkaksform, cirka 22 centimeter i diameter. Strö på rabarber, socker och kardemumma. Hyvla margarinet tunt och lägg det ovanpå.
- Grädda kakan i 175 grader i cirka 45 minuter. Strö på mandel och pärlsocker efter halva tiden.
- Känn efter med en provsticka så att kakan är färdig.
- Servera med vaniljsås eller som den är.