• Baktillbehör
  • Nyheter
  • Bakplåt och formar
  • Dukning och servering
  • Kläder
  • Maskiner och apparater
  • Outlet
  • Kontakta oss direkt

     

    Meddelande

    Jag godkänner att mina uppgifter används för att bli kontaktad.

    Rabarberkaka – Enkelt recept

    Rabarberkakan är en populär och ljuvlig klassiker. Här är ett underbart recept på en rabarberkaka smaksatt med kardemumma och mandel. Servera gärna tillsammans med vaniljsås, vaniljkräm eller vispgrädde. Mums!

    1 timme

    Ingredienser

    6 portioner


    • 250 g rabarber (2-3 stjälkar)
    • 
3 ägg

    • 2 1/4 dl strösocker

    • 2 1/4 dl vetemjöl

    • 2 msk strösocker

    • 1 1/2 tsk kardemumma

    • Cirka 75 g riktigt kallt margarin eller smör (gärna fryst)

    • 25 g grovt hackad sötmandel

    • 1 msk pärlsocker


    Servering:


    • vaniljsås


    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Börja med rabarbern. Tvätta och skär den i bitar.

    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp tills att det blir riktigt pösigt. Tillsätt sedan vetemjölet och rör om med en sked.

    3. Häll smeten i en smord rund sockerkaksform, cirka 22 centimeter i diameter. Strö på rabarber, socker och kardemumma. Hyvla margarinet tunt och lägg det ovanpå.

    4. Grädda kakan i 175 grader i cirka 45 minuter. Strö på mandel och pärlsocker efter halva tiden.

    5. Känn efter med en provsticka så att kakan är färdig.

    6. Servera med vaniljsås eller som den är.

    Fler recept