Produktträffar

Pralin Hallon & Balsamicovinäger

En söt & syrlig annorlunda pralin

5 timmar

Jonas Nilsson

Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.

Visa alla Jonas recept

Ingredienser

HALLON MARSHMALLOWS

270g Strösocker

84g Glykos

176g Hallonpuré

22g Gelatinblad

120g Glykos

 

BALSAMICOSIRAP

5dl Balsamicovinäger

5dl Strösocker

 

CRUMBLE

1dl Frystorkade hallon weetproof SOSA

 

MÖRK CHOKLAD GANACHE

150g Vispgrädde

25g Glykos

127g Mörk choklad

20g Smör

1 nypa Havssalt

 

Gör så här

HALLON MARSHMALLOWS

Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.

Koka socker, 84g glykos och hallonpuré till 110°c.

Tillsätt gelatinblad samt 120g glykos.

Vispa till en styv maräng.

Låt svalna till ca 30 – 35°C och fyll pralinerna direkt, längst ner.

 

BALSAMICOSIRAP

Koka samtliga ingredienser till 114°C.

Låt svalna till 30°C, fyll spritspåse och fyll 1/3 av pralinen.

 

CRUMBLE

Lägg ner ca 3-4st frystorkade hallonkrisp i varje pralin ovanpå balsamicosirapen.

 

MÖRK CHOKLAD GANACHE

Smält den mörka chokladen till 50°C.

Koka upp grädde med glykos, häll över chokladen i 3 omgångar.

Tillsätt smör och havssalt, mixa i blender.

Kyl till 30°C, markera i spritspåse och fyll skalen till toppen.

 

Fler recept