Maskrossorbet
För Pacojet; 30 minuter + frys över natten + 2 minuter i Pacojet. För glassmaskin; 30 min tillagning + 20 minuter i glassmaskin
Jonas Nilsson
Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.
Visa alla Jonas receptIngredienser
Sorbet
80 gr maskrosor, bara blommorna, inget grönt
250 gr citronsaft
110 gr strösocker
27 gr glykos
2,5 gr gelatinblad
235 gr vatten
Gör så här
-
Plocka maskrosorna och ta bort allt grönt, välj gärna små maskroser
-
Blötlägg gelatinblad i kallt vatten
-
Koka upp socker med glykos och vatten
-
Tillsätt gelatinblad i sockerlagen
-
Häll citronsaften över maskrosorna och tillsätt sockerlagen, vispa ut
-
Låt dra i ett dygn, sila och kör i glassmaskin