• Baktillbehör
  • Nyheter
  • Bakplåt och formar
  • Dukning och servering
  • Kläder
  • Maskiner och apparater
  • Outlet
  • Kontakta oss direkt

     

    Meddelande

    Jag godkänner att mina uppgifter används för att bli kontaktad.

    Chokladrulle med lingongrädde

    En fantastisk rulltårta med en smakkombination av lagomsöt choklad och syrlig lingonfyllning! 

    Ingredienser


    Lingongrädde

    3 dl frysta lingon

    2 strösocker

    3 dl vispgrädde

     

    Chokladrullen

    3 st ägg

    1 1/2 dl strösocker

    3/4 dl potatismjöl

    2 msk kakao

    1 tsk bakpulver

    Gör så här


    Lingongrädde

     

    • Rör lingonen med sockret.

    • Vispa grädden och tillsätt lingonen.

    • Ställ in i kylen för att svalna. 

     

    Chokladrullen

     

    • Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
    • Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver i en skål. Sikta blandningen över äggsmeten och rör så att allt blir blandat.
    • Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i 250°, 5–7 min.
    • Vänd upp kakan på en sockrad handduk. Dra bort bakplåtspapperet. Skär till kanterna så att rulltårtan blir jämn och fin.
    •  Låt svalna något, bred ut lingongrädden på kakan och rulla ihop till en rulltårta.
    • Strö på med florsocker lite lätt och bred ut lite lingonsylt på toppen (se bild). 
    • Låt rulltårtan stå kallt en stund innan du skär upp den i skivor, det blir enklare att få till fina skivor om tårtan fått stå en stund. 

    Fler recept