Produktträffar

Chokladrulle med lingongrädde

En fantastisk rulltårta med en smakkombination av lagomsöt choklad och syrlig lingonfyllning! 

Ingredienser


Lingongrädde

3 dl frysta lingon

2 strösocker

3 dl vispgrädde

 

Chokladrullen

3 st ägg

1 1/2 dl strösocker

3/4 dl potatismjöl

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

Gör så här


Lingongrädde

 

  • Rör lingonen med sockret.

  • Vispa grädden och tillsätt lingonen.

  • Ställ in i kylen för att svalna. 

 

Chokladrullen

 

  • Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  • Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver i en skål. Sikta blandningen över äggsmeten och rör så att allt blir blandat.
  • Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i 250°, 5–7 min.
  • Vänd upp kakan på en sockrad handduk. Dra bort bakplåtspapperet. Skär till kanterna så att rulltårtan blir jämn och fin.
  •  Låt svalna något, bred ut lingongrädden på kakan och rulla ihop till en rulltårta.
  • Strö på med florsocker lite lätt och bred ut lite lingonsylt på toppen (se bild). 
  • Låt rulltårtan stå kallt en stund innan du skär upp den i skivor, det blir enklare att få till fina skivor om tårtan fått stå en stund. 

Fler recept