Chokladrulle med lingongrädde
En fantastisk rulltårta med en smakkombination av lagomsöt choklad och syrlig lingonfyllning!
Ingredienser
Lingongrädde
3 dl frysta lingon
2 strösocker
3 dl vispgrädde
Chokladrullen
3 st ägg
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Gör så här
Lingongrädde
-
Rör lingonen med sockret.
-
Vispa grädden och tillsätt lingonen.
- Ställ in i kylen för att svalna.
Chokladrullen
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver i en skål. Sikta blandningen över äggsmeten och rör så att allt blir blandat.
- Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i 250°, 5–7 min.
- Vänd upp kakan på en sockrad handduk. Dra bort bakplåtspapperet. Skär till kanterna så att rulltårtan blir jämn och fin.
- Låt svalna något, bred ut lingongrädden på kakan och rulla ihop till en rulltårta.
- Strö på med florsocker lite lätt och bred ut lite lingonsylt på toppen (se bild).
- Låt rulltårtan stå kallt en stund innan du skär upp den i skivor, det blir enklare att få till fina skivor om tårtan fått stå en stund.