• Baktillbehör
 • Nyheter
 • Bakplåt och formar
 • Dukning och servering
 • Kläder
 • Maskiner och apparater
 • Outlet
 • Kontakta oss direkt

   

  Meddelande

  Jag godkänner att mina uppgifter används för att bli kontaktad.

   

  Välkommen till Bakers AB 

   

  Vi är den svenska familjeägda leverantören av bageri,konditori och restaurangutrustning.

  Sedan 1985 har vi i småländska Lessebo utvecklat och tillverkat pålitlig, innovativ och högkvalitativ utrustning som skapar de bästa förutsättningar för våra kunder och som driver branschen framåt. 

   

  Ca 65% av vår omsättning består av egenproducerade produkter som formar, plåtar, vagnar och annan utrustning som ni efterfrågar. Vi kompletterar sedan vårt sortiment m bla. utensilier, kläder och städutrustning från ledande svenska och europeiska leverantörer för att kunna leverera helheten och hela ert behov.

  Vad vi står för - våra kärnvärden

  Bakers kunder är professionella bagare, konditorer och kockar. Kreatörer men också entreprenörer. Vi vill ge er verktygen ni behöver för att nå era mål när det gäller såväl skapande som lönsamhet. Kvalitet, hållbarhet och ständig förbättring är tre av våra ledstjärnor, men vårt viktigaste fokus är att var en okomplicerad och kunnig partner i er vardag.

  För oss innebär det att:

  * Ni är alltid välkomna att ring eller maila oss -   vi bistår med kunskap och expertis från vår kunniga personal med många år i branschen.

  * Ni behöver inte vänta – med ett sortiment på närmare 4000 artiklar i lager så har vi korta leveranstider på de mesta produkter.

  * Vi kan skräddarsy utrustning och kundanpassa efter just ert behov. Tack vare vår egen konstruktionsavdelning och tillverkning så kan vi tillverka bord, vagnar och mycket annat – precis efter era önskemål. 

  Vår webb är alltid öppen för er – här finns alla priser & detaljerad information om produkterna. Ni hittar även kontaktuppgifter och kan anmäla er till vårt nyhetsbrev där ni får information om nyheter och erbjudanden.

  Vi finns även på

  Instagram, Faceboock & Linked In

  Vi är Bakers - Tillsamman skapar vi en godare värld!

   

  Vi är stolta över att vi från 2023 är ett ISO-certifiret företag som efterlever de kraven på produkter som kunden kräver. Detta är också ett bevis på att vi tar våra kunder på stort allvar. 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Bakers Produktion

  I vår produktionsanläggning har vi två huvudverksamheter:

   

  Mekanisk verkstadEn bild som visar person, inomhus, svart och vit, monokrom

Automatiskt genererad beskrivning

  I verkstaden klipper vi plåt, svetsar, nibblar och blästrar. Produktionen är en kombination av automatiserad tillverkning och rent hantverk.

  För att säkerställa hög kvalitet, konkurrenskraftiga priser och inte minst en bra arbetsmiljö för våra medarbetare, så arbetar vi med ständig förbättring av metoder, maskinpark och innovativa lösningar. Vi vill ha en hållbar tillverkning för våra kunder, våra medarbetare och för allas vår framtid. Moment som är slitsamma och monotona automatiseras så att våra medarbetare istället kan lägga fokus på processer där det krävs en yrkesskicklig hand för bästa resultat.

   

   

  En bild som visar grind, utomhus, lekplats, grön

Automatiskt genererad beskrivningYtbeläggningsanläggning


  Ytbeläggningen ligger i ett eget bolag och varumärke, Bakers Coating.
  Här belägger vi bla. silikon och andra nonstickbeläggningar på plåtar, formar, stekpannor, men också utrustning som degtrattar, rundrivare och deggrytor.

  Stor del av verksamheten är ombeläggning där vi rengör ytor från smuts och gamla beläggningsrester och ger metallen en ny beläggning. På så vis förlänger vi livslängden på produkterna för hållbar framtid.

   

   

  Men vi gör mycket mer än så. Ytbeläggningar används för t ex korrosionsskydd, minskad friktion och smutsavvisning inom mängder av tillämpningar långt utanför livsmedelssektorn.

  Vi har ytbehandlat alla möjliga ytor och produkter från bla. livsmedelsindustrin, tillverkningsindustrin, fordonsindustrin och läkemedelsindustrin.

  Vår största ugn kan ta enstaka objekt som är upp till 6 meter långa, och på vår automatiska linje målar våra robotar snabbt och effektivt volymprodukterna. Detta kompletteras med handkraft från våra kunniga hantverkare för att kunna uppnå det perfekta resultatet.

  Bakersgruppen består av följande företag.
   

  Sverige