Supergoda och enkla cake-pops
Extremt goda och superenkla att göra.
Dessa cake-pops passar alla som älskar choklad, dem går hem till kalaset, fredagsmyset, eller varför inte på lördagsgodiset dag?
90 min
Ingredienser
Portioner: Ca 24 st
4 paket Ballerinakex (helst med chokladsmak)
300 g färskost
700-800 g mjölkchoklad
1 Exponeringsställ för 24 pinnar
Granering - Strössel av egen smak
Gör så här
1. Mixa ballerinakexen i en matberedare och blanda sedan ner färskosten.
2. Rulla ihop smeten till mindre kakbollar och ställ på en bricka.
3. Smält lite av chokladen, doppa sedan toppen av pinnarna i chokladen och stick ner dem i kakbollarna.
4. Ställ kakbollarna i frysen ca 1 timme.
5. Smält resten av chokladen över vattenbad eller i micro.
6. Doppa de frusna kakbollarna i chokladen och häll på strössel. Ställ sedan ställ cakepopsen på ett exponeringsställ och förvara i frysen.
7. Ta fram och låt tina innan servering.