• Baktillbehör
  • Nyheter
  • Bakplåt och formar
  • Dukning och servering
  • Kläder
  • Maskiner och apparater
  • Outlet
  • Kontakta oss direkt

     

    Meddelande

    Jag godkänner att mina uppgifter används för att bli kontaktad.

    Chokladdoppad lollypop med clementin och havtorn

    En festlig lollypop med fräscha toner av fruktig clementin och syrlig havtorn. Välj ett fint strössel för extra festlig känsla!

    cirka 2 timmar med frystid

    Martin Morand

    Martin Morand är Skånepågen med ett öga för det vackra och en förkärlek för desserter som är söta till både form och smak. 2010 blev han världsmästare i Culinary World Cup och 2015 stod han som segrare i Dessertmästarna. Här delar Martin med sig av proffsiga tips, inspirerande bilder och delilkata desserter.

    Visa alla Martins recept

    Ingredienser

    Havtorn– och clementin pannacotta
    2 gelatinblad
    100 gr havtornsjuice
    100 gr clementinjuice
    Zest från en apelsin
    30 gr socker
    0,5 vaniljstång
    250 gr vispgrädde

    Krämig choklad
    1½  gelatinblad
    100 gr mjölkchoklad
    20 gr socker
    0,5 vaniljstång
    300 gr vispgrädde

    Till doppning
    300 gr mjölkchoklad
    40 gr kakaonibs
    40 gr valfritt strössel

    Gör så här

    Pannacotta

    1. Blötlägg gelatinet
    2. Koka havtornsjuice, clementinjuice, apelsincest och socker tills 130 gr återstår
    3. Koka grädden med vaniljstången tills 200 gr återstår
    4. Blanda ner den reducerade havtorns- och clementinjuicen i grädden
    5. Låt svalna något och tillsätt gelatin. Fyll sedan upp i halvsfärer och frys

    Krämig choklad

    1. Blötlägg gelatinet
    2. Smält chokladen till 40-45°c
    3. Koka grädden med vaniljstång och socker tills 250 gr återstår
    4. Blanda ner den reducerade grädden i den smälta chokladen i tre omgångar och tillsätt gelatin
    5. Fyll upp i halvsfärer och frys

    Topping

    1. Smält mjölkchokladen till 40-45°c i vattenbad. När chokladen är smält, blanda i kakaonibs
    2. Tag ut halvsfärerna ur frysen och ta ut dem ur formarna. Sätt ihop två halvor, en av varje smak, till en boll och stick i en glasspinne
    3. Doppa därefter de frysta kulorna i chokladen och häll på strössel
    4. Förvara i frysen. Ta fram och låt tina innan servering

    Fler recept