• Baktillbehör
  • Nyheter
  • Bakplåt och formar
  • Dukning och servering
  • Kläder
  • Maskiner och apparater
  • Outlet
  • Kontakta oss direkt

     

    Meddelande

    Jag godkänner att mina uppgifter används för att bli kontaktad.

    Pralin Svart & surt

    En len & välbalanserad lakritskola med en passionsfrukts ganache.

    5 timmar

    Jonas Nilsson

    Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.

    Visa alla Jonas recept

    Ingredienser

    LAKRITSKOLA

    100g Smör

    100g Ljus sirap

    100g Vispgrädde

    50g Sötlakritspasta

    50g Saltlakritspasta

    10g Lakrits granulat

    100g Strösocker

    1 nypa Havssalt

     

    PASSIONSFRUKTS GANACHE

    37g Vispgrädde

    37g Passionsfruktspuré

    20g Glykos

    150g Vit choklad

    1st Vaniljstång

    1 Nypa Havssalt

    Gör så här

    LAKRITSKOLA

    Börja med att smälta smöret i en kastrull Tillsätt därefter dem övriga ingredienserna.

    Koka kolan till 113°C, häll över i en ny kastrull för att stanna kok processen.

    Markera i spritspåse och låt svalna till 30°C.

     

    PASSIONSFRUKTS GANACHE

    Smält vit choklad i vattenbad, 45°C.

    Koka upp vispgrädde, glykos, vaniljstång och passionsfruktspuré.

    Låt dra i ca 10 minuter, sila.

    Gör en emulsion med choklad i 3 omgångar.

    Smaka av med havssalt.

    Kör i mixer.

    Låt svalna till 30°C fyll resterande pralin.

    Fler recept