• Baktillbehör
  • Nyheter
  • Bakplåt och formar
  • Dukning och servering
  • Kläder
  • Maskiner och apparater
  • Outlet
  • Kontakta oss direkt

     

    Meddelande

    Jag godkänner att mina uppgifter används för att bli kontaktad.

    Lakritsmacarons

    Den perfekta macaronen som smälter i munnen och har en blandning av sött & salt. 

    Ingredienser

    Bottnar 

    150 g mandelmjöl

    150 g ekologiskt florsocker

    35 g ekologiskt strösocker 

    120 g äggvita, uppdelat i två skålar 

    150 g ekologiskt strösocker till sockerlag 

    50 g vatten till sockerlagen 

    -Valfri färg ex. ätligt kolpulver 

     

    Lakritsganache

    150 g mjölkchoklad av bra kvalitet 

    75 ml vispgrädde 

    75 ml salt lakritssirap 

    1/3 tsk ätligt svart kolpulver 

     

     

     

     

    Gör så här

    Bottnar

    1.  Sikta ner mandelmjöl och florsocker i en skål och blanda noga. 

    2. Ta hälften av äggvitan och vispa upp den till ett mjukt skum. Tillsätt 35 gram strösocker under tiden du vispar. 

    3. Häll i vatten och resterande socker i en kastrull och rör om. 

    4. Koka upp tills temperaturen ligger på 118 grader. 

    5. Vispa på låg fart och häll ner sockerlagen i marängsmeten. Fortsätt att vispa tills marängen är blank och nästan har svalnat helt.

    6. Fyll smeten i en spritspåse med en rund tyll och spritsa ut små rundlar på en plåt med bakplåtspapper. 

    7. Grädda ca 12-15 min i mitten av ugnen på 150 grader. 

     Låt svalna helt innan du spritsar på fyllningen!

     

    Lakritsganache

    1. Ta en skål och smält chokladen över ett vattenbad. 

    2. Koka upp grädde, lakritssirap och kolpulver. Häll det över chokladen och rör om tills ganachen får en blank yta och går ihop. Använd sedan en stavmixer och mixa ganachen,  ställ den i kylen ett par timmar så den hinner sätta sig. 

    3. Fyll en spritspåse med en rund, liten tyll och spritsa ut ganachen på hälften av bottnarna.

    4. Sätt ihop kakorna med bottnarna. 

    Låt gärna macaronsen stå ett par dagar i kylskåpet för bästa smak! 

    Fler recept