Hallonmacarons
Helt underbart goda, små hallonmacarons med mosade hallon och en fantastisk fyllning gjord på smörkräm och hallon. Lägg till röd hushållsfärg för en extra vacker upplevelse!
Ingredienser
Kakor
- 125 g mandel
- 4 dl florsocker
- 3 äggvitor
- ½ dl strösocker
- 1 g mosade hallon
- 2 krm röd hushållsfärg
Smörkräm
- 100 g rumsvarmt smör
- 1½ dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 äggula
- 2g hallon
- 0,5 krm röd hushållsfärg
Gör så här
Kakor
- Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn.
- Blanda florsocker och mandel. Vispa äggvitorna med elvisp.
- Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min.
- Tillsätt hallon och hushållsfärg och vispa lite till så att färgen blir jämn. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
- Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper.
- Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen.
- Sätt ugnen på 125°. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt kakorna kallna.
Smörkräm
- Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker och vaniljsocker.
- Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös.
- Vispa ner äggulan och hallonmoset.
- Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare.
- Förvara i kylskåp.