Jonas Chokladskola
Skulptur
Till chokladskulpturer används olika tekniker. Oftast används någon form av gjuten pjäs av tempererad choklad som grundstomme. Grundstommen kan även vara gjord på karvad choklad, alltså tempererad choklad i stort block som man sedan skär ut till önskad form. Därefter dekoreras denna med exempelvis blommor av tempererad choklad. Utöver detta kan man använda sig av modelleringschoklad, se recept nedan.
Modellchoklad
Att skapa med modellchoklad är riktigt kul och bara fantasin sätter gränserna. Här finns recept för mörk och vit modellchoklad.
Mörk modellchoklad – 500 gr mörk choklad och 400 gr glykos
Vit modellchoklad – 650 gr vit choklad och 400 gr glykos. Ev färgsättning i pulverform
Smält chokladen till 50°c, värm glykosen till 45°c, gör en emulsion, plasta och kyl.
Snabbmixad modellchoklad
Mixa chokladen i en kraftig mixer tills den formats till en deg. Börja arbeta med chokladen direkt efter att den mixats. Vill du ha en smidigare deg kan du tillsätta lite glykos.